Unga kvinnor erövrar nätet med hjälp av bloggar

 

Nu duggar rapporterna om Internet och unga mediavanor tätt. Den här veckan släppte även WII, World Internet Institute rapporten Svenskarna och Internet 2008.

 

Vi har inte läst den själva än men Beta Alfa skriver om den. Den som trodde att bloggarna och de sociala medierna bara vara en fluga får minst sagt tänka om.

”Bloggande har blivit poppis bland tjejer upp till 30 år. I åldrarna 16-18 år har 28 procent en egen blogg. I samhället i övrigt är det några få procent, som synes nedan.

350 tusen svenskar har en egen blogg. Det är 6 procent av de som är online. Hela 1,9 miljoner svenskar läser uppskattningsvis bloggar. Det är 33 procent av de som är online”.

Från Beta Alfa

”De unga männen har länge dominerat Internet. De har ägnat betydligt mer tid än de unga kvinnorna åt att vara ute på nätet. Det är dom som har spelat olika spel. Det är dom som i huvudsak har fildelat och laddat ner musik och videos. Men nu har de fått konkurrens från de unga kvinnorna. Äntligen har de hittat något som passar deras behov och intresse. Det handlar om bloggar. En individuell webbsida där man kan uttrycka sina tankar och publicera sina bilder och där det finns utrymmer för kommentarer från andra”.

Från WII: Svenskarna och Internet 2008

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: