Framtiden är rörlig

En sak är säker, framtiden(s webb) kommer inte se ut som den gör idag!

Tekniken i form av hårdvara kommer mer eller mindre att försvinna. Vi kommer att bli mer sammankopplade med varandra. Detta kommer att få stora konsekvenser för våra kommunikationsvanor, hur vi möts och ser på mötet (också i det fysiska rummet). Självklart kommer detta också att påverka vårt sätt att ta till oss information och möjligheterna att lära oss saker.

Mindpark.se har varit på Future of Web (FOWA) Applications i London och rapporterar om webbens framtid där interneteliten höll till ett par dagar förra veckan. På mindparks blogg hittar du 10 teser om webbens framtid och för oss är följande citat extra intressant.

”Och pratar man om “mobile” är det absolut inte ett substantiv, utan ett verb. Givetvis kommer vi att bli allt mer mobila. Mobila användare är lika självklart som internet självt. Men det handlar inte om anpassningar till andra skärmstorlekar eller sämre bandbredd – det handlar om att vi måste förstå och bygga för de helt nya krav och behov som uppstår när användarna inte längre är bundna. Vad innebär det med location, orientation och activity i mobilen, egentligen”.

Distansutbildningen var från början helt synonymt med en kille eller tjej som satt hemma helt själv och enbart med läraren. Mobila lösningar ger möjlighet att göra samhället, närmiljön eller vart som helst till en lika självklar studie- och lärandemiljö för våra studenter och lärare. Framtiden för webben har en lika spännande framtid som skolan.

FOWAs webbplats kan du också se alla föreläsningar i efterhand

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: