Andra kursen i distansmetodik startar

Idag är inte de traditionella utbildningsinstitutionerna lika självklara för den som vill studera. Lärandet sker i allt högre grad utanför skolbyggnader, utanför de formella institutionerna, och de studerande är i regel både konsumenter och producenter av information och kunskap. På webben delar människor med sig av sina kunskaper, sina liv, undervisar varandra, tar del av information och skapar nya innovativa idéer.

De sociala medierna skapar sakta men säkert nya förutsättningar för skolor. Det innebär att vi som lärare också måste ge oss ut på webben för att förstå hur den fungerar utifrån ett lärandeperspektiv.

Jane Hart på Centre for Learning & Performance Technologies har gjort en 12-stegsplan för att engagera sig i sociala medier, från att bli en effektiv konsument till att bli en aktiv deltagare för att slutligen bli en producent.

19 lärare på Räddningsverket startade och/eller fortsatte sin resa genom den interna utbildningen i distansmetodik som Umeå Universitets Institutionen för interaktiva medier och lärande driver from igår och tre veckor framåt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: