Efter semestern

Monica och Eisabeth

I onsdags och torsdags har vi planerat och diskuterat höstterminen med våra två nya lärstödare. Det är Monica Moritz och Elisabeth Widmark (bilden) som börjar hos oss efter semestern. Vi har diskuterat vad vi kan åstadkomma tillsammans och vilka delar vi vill utveckla tillsammans.

Mycket av dagarna har också gått åt till att vi har berättat om Räddningsverket som organisation och vad vi vet om den nya myndigheten MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap).

Vi ser fram mot en givande tid med nya tankesätt och kompetenser i Lärstödscentrum. Det vi nästa halvår framförallt kommer att arbeta med är,

SMO distans. Vi behöver revidera termin ett och vidareutveckla termin de andra innan de körs skarpt. Distansutbildningen handlar inte om att man sitter själv framför sin dator och svarar på frågor. Vi behöver därför fortsätta att utveckla dessa metoder som ger alternativ till klassrummet. Former där utbildningarna flyttar ut i samhället, just det samhället vi ska verka för att göra säkrare.

E-möten: Vi fortsätter att lära oss mer om och utvecklar realtidsbaserade kommunikationsverktyg. Adobe Connect pro är ett verktyg som har fungerat bra och som vi fortsätter att använda i utbildningen och för interna projekt.

Vi kommer också att ha fler webb-seminarium för att diskutera och konversera om frågor kring distansutbildning, nästa seminarium hoppas vi ha om Polisens distansutbildning.

Utveckla verktygen, stödfunktioner och arbetssätt i CuRSnet (det blir dessutom en ny uppdatering i augusti).

Revidering av distansdelarna i Räddningsinsats. Vi var med och arbetade med revideringen för några år sedan, men nu är det dags att vidareutveckla detta. Inget är färdigt och vi återkommer om mer detaljer senare.

Tågprojektet. Vi kommer att vara med och göra ett utbildningspaket för räddningsinsatser vid tågolyckor

FireFight: Vi är med i ett EU-projekt om att släcka bränder utifrån istället för rökdykning. Detta ska bli en webbaserad utbildning där vi är med och hjälper till med lärande- och pakteringsfrågor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: