Termin 1 på SMO-distans avklarad

Nu har första terminen av SMO-utbildningen distansalternativ klarats av. Vi som har genomfört utbildningen är rejält nöjda med hur utbildningen har blivit så här långt. Framförallt så har många av de farhågor som vi hade innan med distansperioderna inte besannats.

Innan utbildningen började trodde vi att det skulle vara tekniska problem med e-möten, svårt att få igång diskussioner och samarbete på distans plus en osäkerhet kring om vårt material skulle fungera på riktigt.

När vi hade klarat av de första tekniska problemen med att få rätt inställningar i e-mötessystemen så har detta fungerat alldeles utmärkt. Vi har haft mängder med intensiva e-möten där effektiviteten i mötena har förvånat oss. E-möten är faktiskt ett lika bra alternativ som ett fysiskt möte, det är vår erfarenhet!

Diskussioner via forum har fungerat någorlunda, vissa grupper av studerande har haft intensiva, andra grupper har varit lite mer avvaktande. Med tanke på att det har fungerat riktigt bra för en del så är det bara att försöka få mer snurr på detta nästa termin.

Vårt material på webben har fungerat så här långt, men det finns såklart barnsjukdomar där det är otydligheter, men vi är överlag nöjd. Vårt material har försökt att utnyttja att den studerande inte är på skolan utan ute i verkligheten utanför våra fyra väggar. Detta har fallit väl ut! Vi behöver däremot förklara och visa begrepp på ett bättre sätt under distansperioden. Att spela in en hel rökdykarinsats och sedan använda denna för att förklara grundläggande begrepp är ett exempel på en studieresurs som behöver ordnas inför när nästa termin 1 genomförs för att underlätta studierna.

Våra studerande genomför nu deras sista närträff och klipper bilar och rökdyker för fullt!

/Martin Neldén, Lärare SMO-distans

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: