Samhällets säkerhet

KBM besökte LSC under förra veckan och vi diskuterade bland annat deras projekt att producera ett e-läromedel med arbetsnamnet ”Grunderna i krishanteringssystemet”.

Eftersom vi kommer att arbeta i samma myndighet efter 1/1 2009 är det naturligt att vi träffas på detta sätt och tidigt diskuterar samarbetsmöjligheter. Vi fick båda två (KBM och SRV) nya idéer och tips inför framtiden. Aktuellt för KBM just nu är att ta fram just ett e-läromedel som i stort bygger på det utbildningsmaterial som tagits fram för webbsidan www.säkerhetspolitik.se.

Detta studiematerial, som består av fyra delar, har tagits fram för bland annat gymnasieskolan. De olika delarna är framtagna av KBM, SRV, Försvarsmakten och styrelsen för psykologiskt försvar. Delarna kan användas var för sig eller tillsammans som ett helt kursprogram. Till varje del av studiematerialet hör en lärarhandledning som består av korta sammanfattningar av studiematerialet och förslag på lektionsupplägg. Du hittar lärarhandledning i lärarrummet.

KBM har ansvarat för kapitel 2, krisberedskap, och det är just denna del som utgör kunskapsmassan i e-läromedlet. Skall bli spännande att följa arbetet med framtagning av detta läromedel. SRV har ansvarat för kapitel 1, olycksskydd, och vi får väl hoppas att vi (LSC) får uppdraget att även vi utvecklar denna del till e-läromedel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: