Vad gör vi?

Det är vi som jobbar på Lärstödscentrum

Vi har inte skrivit så mycket på bloggen om vad vi gör just nu. Mycket funderingar kretsar hur den nya myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) kommer att se ut. För den som vill följa den processen finns det en ny hemsida om MSB-kommitténs arbete.

För er som inte vet vilka vi är eller vad vi gör, se denna presentation.

Eftersom vi inte vet vad som kommer att hända efter årsskiftet arbetar vi på som vanligt. Det är dessa projekt som vi framförallt jobbar med nu.

SMO Distans

Teorikursen systematiskt säkerhetsarbete avslutas denna vecka då första räddningskursen startar. Eleverna i första kursen träffas på Sandö denna vecka. Vi fortsätter att utveckla och göra termin 2 och 4 ännu bättre.

Utvärdering av SMO Distans

En utvärdering av SMO Distansen är inplanerad. Syftet är att jämföra den mot en skolbunden variant av SMO.

Distansmetodik

Det blir tyvärr ingen ny omgång som planerat i vår. Men kursen är planerad att börja längre fram. Den förra omgången blev uppskattad och vi märkte att den också var väldigt lärorik.

Ny arbetskamrat

Efter sommaren får vi en ny medarbetare. Vem det är återkommer vi till senare.

EU-projekt

Vi är med som e-learningspecialister i två EU-projekt. Det ena är ”European Virtual Academy 4 Civil Protection” och det andra är ”Fire Fight Project”.

Serious Gaming

Vi är med i Skövdeskolans projekt om serious gaming tillsammans med bland annat högskolan i Skövde. Projektet ligger inom samma område som Räddningsverkets rökdykarsimulator.

E-möten

Vi fortsätter att lära oss mer om Adobe Connect och följer utvecklingen, vi hoppas att man kommer att fortsätta använda systemet i den nya myndigheten. Våra erfarenheter än så länge är att Adobe Connect är rätt satsning och att det kommer att bli ännu bättre i och med att video och ljud byggs in i datorn på ett enklare sätt.

Chefsförsörjningsprogrammet

Patrik är med i Räddningsverket chefsförsörjningsprogram. ”En ny myndighet betyder inte att behovet av nya chefer upphör. Verksamheten ska fortsätta i olika former och den behöver ledas och utvecklas. Därför har generaldirektören valt att starta programmet”. Om utbildningen på Räddningsverkets intranät.

CuRSnet

Är fortfarande systemet som fungerar som navet för all utbildning inom Räddningverket. Intressant är att fler och fler börjar använda CuRSnet som projektplats. Vi kommer skriva mer om CuRSnet längre fram.

Material

Vi fortsätter att lära oss mer om att skapa material i form av webbplatser, video, bild och ljud. Utvecklingen för webbdesign går väldigt fort och det blir enklare och enklare att skapa avancerade produktioner. Vi fortsätter att titta på olika sätt att producera för olika tillfällen.

Krisberedskapsmyndigheten

Eftersom vi kommer att bilda en ny myndighet tillsammans med KBM kommer vi att börja diskutera eventuella samarbeten. Nu på torsdag besöker de oss på Sandö. KBM har för avsikt att producera ett e-learningmaterial om grunderna i samhällets krishantering. Det ska vända sig till dem som kan vara målgrupp för KBM´s utbildningar och ge en gemensam grundläggande kunskapsplattform inför en utbildning. Inför en eventuell upphandling av materialet vill de träffa oss för att diskutera och utbyta erfarenheter om distansutbildning samt att vi har möjlighet att visa de material som vi producerat inom vårt område. Vi ser det som nyttigt och bra att vi redan i ett tidigt skede startar samverkan och samarbete inför den nya myndighetens start 2009.

Framtiden

Vill du som lärare eller elev vid Räddningsverkets skolor att vi gör något för dig. Kanske har du någon idé hur du skulle vilja använda datorn i ditt lärande eller i din lärarroll? Vi hjälper gärna till i sånt fall, hör av dig till oss på support@cursnet.srv.se eller kommentera detta inlägg 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: