Nytt e-mötessystem från Adobe

I veckan släppte Adobe ett par intressanta webblösningar. Den mest uppmärksammande var webbversionen av Photoshop som både fungerar som bildredigerare och online-fotoalbum. Men ännu intressantare var deras light-variant av e-mötessystemet Connect vid namn Brio

Brio

“Welcome to a preview of the next generation of Adobe Acrobat Connect, codename ”Brio.” Brio is a web meeting service designed for small collaborative meetings for individual professionals and small businesses”.

Vi använder Adobe Acrobat Connect Professional i våra utbildningar och har goda erfarenheter. Tyvärr fungerar betaversionen av Brio bara med tre samtida mötesdeltagare än så länge. Men betaversionen är gratis att testa på och verkar fungera på samma sätt som Connect. Det intressanta är att det krävs mindre och mindre bandbredd att köra videokonferenser eftersom tekniken att komprimera video går så snabbt framåt. 

Vi tror att framtiden för videokonferenser tillhör webben, möjligheten att integrera smidigheten att sitta framför sin egen dator och köra videokonferenser i HD-kvalitet med webbens alla fördelar är inte långt borta!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: