Modernisering av utbildningssystemet

Ny utbildningDen 1 januari 2009 inrättas Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Vi som arbetar på Räddningsverket har under dagen fått information om den nya propositionen som släpptes idag. Vi vet inte så mycket mer än att ”den nya myndighetens huvudsakliga lokalisering ska vara Stockholm och Karlstad med utbildningsverksamheten förlagd till Revinge och Sandö”. Från Räddningsverkets webbplats.

Svenska dagbladet skriver om den nya myndigheten

Regeringen vill samla landets krisberedskap på ett ställe. Tre myndigheter läggs ned och stora omorganiseringar genomförs när nya Myndigheten för samhällsskydd och beredskap skapas, enligt en proposition.

Vad detta kommer att innebära för utbildningarna vet vi inte än utan det ska utredas vidare. Dock vet vi att det kommer att bli förändringar.

Regeringen vill satsa mer på utbildning och tycker att dagens utbildning inom området skydd mot olyckor dras med överkapacitet och bristande flexibilitet. Också från SvD.

På regeringens webbplats skriver de också om att utbildningssystemet behöver moderniseras.

Samtidigt presenterar regeringen en modernisering av utbildningssystemet. En väl fungerande utbildnings- och övningsverksamhet är en förutsättning för en hög kvalitet i den operativa krishanteringen. Dagens utbildning inom området skydd mot olyckor dras med överkapacitet, bristande flexibilitet samt stora utvecklings- och investeringsbehov.

Följ också vad bloggarna skriver om den nya myndigheten här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: