Seminarium om ungas liv på nätet

Mitt liv 2.0

I tisdags var det Safer Intenet Day och då lanserade också projektet mitt liv 2.0. Projektet handlar om ungas vardag och sociala liv på nätet och är samarbete mellan Medierådet, Utbildningsradion och Kulturskolan Stockholm. Lärstödscentrum var på plats för att delta och lära. I projektet har ungdomar mellan 12-18 fått göra digitala berättelser om sina liv på nätet.

Filmerna publiceras sen på utbildningsradion webbplats ”Rum för berättande” med syftet att detta ska skapa diskussion och förståelse mellan generationer. I tisdags var det premiär!

”Idag har många unga människor i Sverige ett utvecklat och vant förhållande till Internet som vuxna ofta inte vet så mycket om. För unga är nätet för det mesta en självklarhet, med egna koder, språk och användarmönster. Här finns förstås stora möjligheter, men också risker”.

De vuxnas deltagande på nätet diskuterades en hel del, vart är de vuxna på nätet egentligen? Betalar vi bara räkningarna och stänger av? Och varför tar vi inte reda på vad som händer i miljöer där våra barn tillbringar timtals varje dag? Vi har inga problem att engagera oss i barnens fotbollsträningar och ridskolor men varför resonerar vi inte likadant om deras sociala liv på nätet?

I skolan resonerar vi ju ofta om Internet som om ungdomar skulle ha samma gamla mossiga förhållande som oss! Men unga SMO-studenter har vuxit upp i en värld där Internet har varit en självklarhet och ”värre” blir det. Hur ska vi anpassa skolan och lärandet för detta?

Läs också

KK-stiftelsens skrift Unga nätkulturer (gratis att ladda hem) med tillhörande blogg

Doktor Elza Dunkels blogg om Nätkulturer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: