Jag tycker att de känns otroligt bra!

Denna vecka är den fjärde och sista på introduktionskursen på SMO distans. ”Kursen ger dig som studerande en omfattande introduktion till området skydd mot olyckor och ger dig förutsättningar för att tillgodogöra dig utbildningen.

Kursen omfattar pedagogik, individ- och grupputveckling, informationssökning, brandmannens roll, brand i hemmet och första hjälpen”.

Sandö
De praktiska delarna av distansutbildningen sker på Sandöskolan.

Vi frågade distansstudenten Ivan Flodgren vad han tycker om utbildningen än så länge.

Ivan”Jag tycker att de känns otroligt bra! dels just pg av att man kan jobba medans man pluggar och därför inte blir beroende av en massa lån som inte vill ha, sen tycker jag att metoden man studerar på verkligen får en att ta till sig kunskaperna så dom inte kan passera på samma vis som de kan göra när man studerar på vanligt sätt.

Man är ju också väldigt beroende av att ha en bra komunikation i gruppen vilket även de är lärorikt, sen kanske inte tekniken är med oss alla gånger men det är den ju inte i de dagliga livet heller.. självklart blir man en precis lika bra SMO:are om inte kanske bättre, iaf på den teoretiska biten, och vad det gäller det praktiska så skall vi enligt lärarna ha precis lika mycket av de som övriga, sen kan jag själv tycka att man ändå lär sig bäst när man kommit ut i arbetslivet på riktigt”.

Martin Neldén som är kursansvarig för utbildningen intervjuas i senaste numret av Sirenen (sida 17).

Det är alldeles för tidigt för att dra några slutsatser om utbildningen men både elever och lärare verkar nöjda än så länge. Längre in i utbildningen, förutom Räddningsverkets ordinarie kvalitetsmätningar, är en extern utvärdering planerad. Detta för att se hur distansutbildning som metod fungerar på SMO-utbildningen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: