Utbildning inom risk och säkerhet genomgår förändringar

Stefan LPå Räddningsverkets webbplats kan du läsa en intervju med Stefan Lundqvist, chef för Centrum för risk- och säkerhetsutbildning (CRS) om förändringar som sker när Räddningsverket bildar en ny myndighet med Krisberedskapsmyndigheten och Styrelsen för psykologiskt försvar nästa år.

Under det kommande året, som med all säkerhet kommer att präglas av de beslut som klubbas inför framtiden, jobbar Centrum för risk- och säkerhetsutbildning med två lika viktiga ledstjärnor i siktet.

– För det första genomför vi all vår utbildning med samma höga ambition och kvalitet som tidigare, konstaterar Stefan Lundqvist. Vi planerar att fullfölja det uppdrag vi har under hela 2008.

– För det andra har allt vi gör bärighet inför framtiden och vi kommer därför inte att genomföra något som medför begränsningar i inrättandet av den nya myndigheten.

Distansutbildningen räknas till de områden som Stefan tror kommer utvecklas och lärandet flyttas från fysiska skolor till andra miljöer.

I utredningsförslaget vill man även se en fortsatt utveckling av nya typer av utbildningsmetoder. Allt fler vill utbilda sig på distans och dra nytta av de möjligheter som ny teknik erbjuder. Även denna utveckling bidrar till en minskning av behovet av utbildningsplatser vid Räddningsverkets egna utbildningsenheter.

Läs hela intervjun här

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: