Fler testar Adobe Connect

För ett par månader sen upphandlade vi e-mötessystemet Adobe Connect. Vi har testat det både för möten och i utbildningen, vårt första intryck är att det är ett bra system som har många bra funktioner. Vi tror att det kommer att öka kvaliteten på våra utbildningar genom att det går att skapa möten där upp till 50 deltagare kan prata, se varandra, chatta, göra prov, dela dokument mm oberoende av plats.

1_s.jpg

Sen tidigare har åtminstone Åbo akademi, Umeå universitet och Penn State University systemet i deras utbildning. Nu är även högskolan i Kalmar på väg att testa systemet

”Genom den lyckosamma kombinationen av lärare som är beredda att testa Adobe Connect i skarpa kursmiljöer, pedagogiska och tekniska support-resurser på samma institution samt ett generöst och intresserat förhållningssätt från weZupport, kommer verktyget att användas i begränsad omfattning redan under VT-08 på Humanvetenskapliga institutionen vid Högskolan i Kalmar”.

Vi har haft en del problem med svajande ljud men hoppas att vi ska komma runt det genom nya usb-headset och kanske kommer nya flashplayer att hjälpa till att förbättra detta.

”Nu har Adobe släppt en ny version av Flash som har stöd för högupplöst video. Även ljudet förbättras då High Efficiency AAC ingår i den nya versionen som har namnet Flashplayer 9 Update 3. Samtidigt kommer även Adobe Flash Media Server 3 som borgar för en rejäl kvalitetshöjning på streamat flashformat.

Detta gör att bild och ljud kommer att bli ännu bättre även då det gäller onlinemöten i Adobe Acrobat Connect Professional. Här kommer det säkert även finnas möjlighet att direktsända evenemang med högupplöst video”.

Från weZupport

Annonser

One Response to Fler testar Adobe Connect

  1. Dan Lidholm skriver:

    Hej!

    Mycket intressant och inspirerande att läsa att ni använder ett onlinebaserat arbetssätt för era utbildningar. Jag har testat ett antal olika lösningar för både möten och utbildningar online men tycker att Acrobat Connect Professional just nu ligger i en klass för sig själv.

    Då det gäller ljudproblemen ni har misstänker jag att det kan åtärdas med en liten inställning i Connect.

    //Dan Lidholm, weZupport

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: