God jul och gott nytt år!

LSC jul

Vi på Lärstödscentrum tackar för ett bra år. Nu börjar vårt projekt att ta fram SMO på distans nå sitt mål och de första eleverna börjar i januari.

Precis som många andra summerar vi året som gått, vi gör det genom att lyfta fram några saker som vi jobbat med extra under året

Skydd mot Olyckor på distans 23/10-07: Så är det då äntligen klart, det finns ett alternativ till den skolbundna smo utbildningen nämligen att läsa den på distans. För att förbereda lärarna hade vi också en utbildning i distanspedagogik som Umeå universitet anordnade. Pella är en av lärarna som gick utbildningen. Vad är då fördelen med SMO distans?

Vi upphandlade ett e-mötessystem från Adobe som vi tror kommer att öka kvaliteten på Räddningsverkets utbildningar.

CuRSnet har uppdaterats och blivit ännu bättre, en bra funktion är att det nu går att skicka sms via systemet. Samtliga elever som går våra längre utbildningar använder systemet, samma sak gäller för lärarna. Vi arbetar också med ett projekt för att få med räddningstjänsterna i CuRSnet.

Mycket har också hänt utanför Räddningsverket när det gäller lärande och ”nya medier”. Det börjar forskas mer och mer och det mesta tyder på att IT har positiva effekter på lärandet (om det används rätt). Program som tidigare har funnits i datorn flyttar nu ut på nätet, CuRSnet har stöd för detta men också många externa program.

Hälsningar

/Lärstödscentrum

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: