(fram)tidens nätvanor

SkolaBloggen Beta Alfa skriver om en intressant undersökning”Ny Teknik skriver om undersökningen som skall kartlägga 4 000 studenters nätvanor. ‘Syftet är att få en bild av hur internetanvändningen kommer att se ut på några års sikt”, säger forskaren och projektledaren Håkan Selg’”.

Vi har tidigare skrivit en del och visat möjliga exempel på hur dessa nya nätvanor också kommer att förändra sättet vi ser på skolan, lärande och möten. Richard Gatarski tar upp detta på sin blogg weconverse

”Här följar något fruktansvärt intressant, inspirerande och intrikat. Det är en utmaning att förklara varför jag, och många andra, är frustrerade över att utbildningspolitiska krafter agerar som om vi levde på 1950-talet… Nedan är fyra högaktuella filmer som på olika sätt borde få dig med ett öppet sinne att börja fundera över vad du håller på med. Och vad du kan och borde göra i stället för att fortsätta agera som i förrgår”.

Har vi tid att vänta eller bör vi börja anpassa skolan redan nu?

Uppdatering 13 nov 14.20

Redan nu finns mycket data om Svenskarnas Internetanvändning. Bloggen PR 2.0 skriver om rapporten ”Svenskarna och Internet 2007” från World Internet Institute.

”Rapporten bygger på intervjuer av 2000 svenskar, där den första undersökningen genomfördes år 2000.

90% av svenskarna över 18 år har tillgång till Internet någonstans.

De som vuxit upp med Internet och nu blivit over 18 år använder Internet mycket mer än andra och till “allt”. De fildelar, nätverkar och bloggar. De kommunicerar via instant messaging, deltar communities och producerar själva innehåll”.

Annonser

One Response to (fram)tidens nätvanor

  1. […] Comments Kalle Hedlund om Fyra Fruktansvrda Filmer(fram)tidens nätvanor « Lärstödsnytt om Fyra Fruktansvrda FilmerRichard Gatarski om Electrolux launches a social media newsroomjoel om […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: