Räddningsverkets lärare blir distansexperter

Tillsammans med IML (Institutionen för interaktiva medier och lärande) vid Umeå Universitet kommer vi att bedriva en utbildning i ”distanspedagogik”. Kursansvarig är Andreas Olsson. Det huvudsakliga syftet med utbildningen är att vara väl förberedd på skydd mot olyckor (SMO) distans som startar i februari 2008.

IT och media

Som det ser ut i nuläget blir det ca 10 deltagare i kursen, några väntar fortfarande på besked. Utbildningen är tre veckor heltid så vi tackar skolorna att de haft möjlighet att kunna skicka så många mitt under terminen (utbildningen börjar vecka 47). I utbyte kommer ni som går att få en riktigt bra utbildning av ett universitet och en institution som ligger i yttersta framkant inom området IKT och lärande, både inom forskning samt praktisk tillämpning i form av deras utbildningar.

Kursens innehåll är anpassat efter våra önskemål och behov och ger därför inga högskolepoäng. Man kommer däremot att få ett intyg på genomförd utbildningen. Kursen ges på helfart och är på distans men den innehåller två träffar. Tanken är att man ska få en kunskap kring både distansstudier och hur det är att träffas fysiskt under en distansutbildning.

Kursen innehålla tre olika delar: pedagogik, kommunikation och examination. Upplägget i kursen är tänkt att vara praktiskt utformat varvat med vissa teoriavsnitt. Våra lärare kommer att testa olika verktyg för att skapa kommunikation och interaktion. En idé är att lärarna själva ska skapa ett digitalt kursmoment i någon form. Vad detta blir hoppas vi kunna rapportera om senare.

Annonser

One Response to Räddningsverkets lärare blir distansexperter

  1. […] Nu är utbildningen på gång! Vi är 13 deltagare från Sandö, Rosersberg och Skövde som är på Sandö tills på […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: