Skydd mot Olyckor på distans

smo-pa-distans2.jpgSå är det då äntligen klart, det finns ett alternativ till den skolbundna smo utbildningen nämligen att läsa den på distans. Utbildningen börjar i januari och det är en hel del ansökningar som för närvarande behandlas efter alla konstens regler. Naturligtvis kommer en del, framförallt på räddningskurserna, att vara skolbundet i det vi benämner närträff.

På kursen ”räddning 1” är det tre veckor praktik på skola av kursens åtta veckor.På ”räddning 2” är det fem praktikveckor av 10 och på ”räddning 4” är det fortfarande oklart hur mycket praktik det blir. De andra kurserna under termin 1 har en närträff som uppstart och en som avslutning. Här kan du läsa mer om upplägget termin 1

Vi sitter för närvarande och jobbar intensivt med att ta fram så bra material som möjligt. Termin 1 börjar bli klar och det blir vad vi hoppas ett riktigt roligt och inspirerande material, med både föreläsningar, filmer, studiebesök och grupparbeten, etc. samt en hel del eget arbete.

Pedagogiskt skiljer sig denna distansutbildning inte nämnvärt från den skolbundna utbildningen. Upplägget bygger även här på räddningsverkets pedagogiska riktlinjer med ett processinriktat lärande i centrum och problembaserat lärande (PBL), men naturligtvis en hel del individuellt arbete. Utöver detta kommer det att vara en del föreläsningar och grupparbeten i vårt nyinköpta e-mötessystem från Adobe Connect. Detta innebär att vi träffas via webbkamera och mikrofon över nätet och kan både se och höra varandra samt en massa andra finesser.

Annonser

2 Responses to Skydd mot Olyckor på distans

  1. […] Skydd mot Olyckor på distans 23/10-07: Så är det då äntligen klart, det finns ett alternativ till den skolbundna smo utbildningen nämligen att läsa den på distans. För att förbereda lärarna hade vi också en utbildning i distanspedagogik som Umeå universitet anordnade. Pella är en av lärarna som gick utbildningen. Vad är då fördelen med SMO distans? […]

  2. UPVC Windows Quotes Finder

    Skydd mot Olyckor på distans | Lärstödsnytt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: