Bränderna i Kalifornien

I Hollywood flyr ”stjärnorna” (samt 250 000 till , 600 000 uppmanas att evakuera skriver SvD) bränderna i Kalifornien. Även ett antal svenskar verkar vara på plats skriver DN. Förtydligande: Det är inga bränder i Hollywood (ännu, i varje fall). Enligt kommentar från Jörgen. Ny film på SvD om branden. Uppdaterat: Se vart bränderna härjar på denna googlemap.

Uppdaterat: En intressant blogg om svenskar i San Diego som är drabbade av branden. De ser skillnader mellan amerikaner och svenskar.

”everyone here in San Diego is so helpful and everyone really do everything they can to help the community where they live. You rarely see that kind of willingness to help in Sweden”.

Det kan vara intressant att fundera vidare på…

Firefighter Nation kan du följa tusentals brandmän och andra kunniga och intresserade personer diskutera branden och andra frågor som rör säkerhet och sjukvård. För dig som är intresserad av att skaffa ett kontaktnät som spänner sig världen över rekommenderar vi att registrera sig på nätverket.

Forum

Forumet innehåller också en stor mängd bilder, filmer, dokument mm för dig som vill lära dig mer om området.

Annonser

5 Responses to Bränderna i Kalifornien

 1. Jörgen skriver:

  FAKTAFEL:

  Det är inga bränder i Hollywood (ännu, i varje fall).

 2. Hej Jörgen!

  Tack för påpekandet. Dock har vi inte skrivit att det brinner i Hollywood utan bara att folk börjar evakuera. Men vi la till din kommentar i texten.

 3. Stirner skriver:

  Staten har blivit svenskens mamma & pappa, varför han/hon skiter helt i alla andra gemenskaper.

 4. Martin skriver:

  Men kom igen…. Citatet “everyone here in San Diego is so helpful and everyone really do everything they can to help the community where they live. You rarely see that kind of willingness to help in Sweden” hänvisar ju till en situation som aldrig har inträffat i modern tid i Sverige. Hur kan man då såga allt och alla i Sverige på det sättet? Det är mina funderingar… *mutter mutter*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: