E-learningrapport

I veckan var vi på konferensen e-learning lissabon 07 – delevering the Lissabon agenda. För er som är intresserade finns både föreläsningsbilder och inspelade föreläsningar på hemsidan (kommer snart, vi uppdaterar när det finns tillgängliga).

Marc Rosenberg
Marc Rosenberg var öppningstalare

Vi ska försöka sammanfatta konferensen här.

  1. Enligt Lissabon-agendan ska vi vara de mest innovativa och bäst utbildade 2010, det kommer vi inte vara men e-learning kommer att bli ett viktigt verktyg för att nå dit i framtiden.
  2. De som växer upp idag (digital native/nätets infödda) kommer att ställa helt andra krav på dagens utbildning och arbetsplatser.
  3. Det är onödigt att kalla det e-learning, distansutbildning, informationsteknik i utbildningen mm och istället bara kalla det utbildning. Dagens utbildning innehåller teknik men formerna för utbildning och lärande behöver diskuteras.
  4. Lärarens roll blir mer och mer handledande och mindre undervisande.
  5. Webben blir mer och mer social.

LSC

Kalle, Håkan, Patrik och Martin från Lärstödscentrum

Vi kunde också se att vi har kommit väldigt långt i utvecklingen av IT-stödd utbildning. Det många andra pratade om att göra har vi redan gjort. Vi har implementerat en lärplattform (CuRSnet), vi utvecklar distansutbildningar med IT-stöd, vi skapar egna digitala lärobjekt, vi har vidareutbildningar för våra lärare, vi har ett e-mötessystem, vi arbetar med sociala former i utbildningen. Det innebär att vi är väl rustade att möta framtidens krav på utbildningar enligt Lissabon-agendan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: