Ökad användning av IKT i operativ räddningstjänst

Ett intressant nytt forskningsprojekt håller på att slutföras i Räddningsverket. Frågan är hur man kan värdera den ökade förmåga som räddningsstyrkan får genom användning av informations- och kommunikationsteknologi (IKT)? 

RC

”Samhället i stort och den kommunala räddningstjänsten specifikt har begränsade resurser för att bemöta hjälpbehov vid olyckor och krissituationer. För att använda befintliga resurser på ett optimalt sätt och för att snabbt kunna svara upp mot hjälpbehov finns ett ledningssystem med ramar för beslutsfattande och samverkan vid räddningsinsats. I detta ledningssystem har informations- och kommunikationsteknologi (IKT) en viktig roll. Tydliga trender visar nu också på en ökad användning av IKT i operativ räddningstjänst. Studier har tidigare bedrivits kring effekterna av IKT i ledningssystemet”. 

Kanske kommer eleverna som läst SMO på distans att ha ett annat perspektiv på IKT-användningen än de som läst den på skolan. Att läsa på distans med IKT-stöd tror vi både ger en lika bra utbildning som på skolan och att eleverna samtidigt får en utbildning i att praktisk kunna använda IKT, något som de kanske har användning för om de börjar arbeta inom Räddningstjänsten.

Läs mer här

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: