Lärandeteknologi

Det har skapats väldigt många begrepp sen datorerna introducerades i utbildningen. Dessa begrepp har på något sätt försökt definiera vad som händer med utbildningen när den också får ett digitalt inslag.

Korrespondenskurser var tidiga distansutbildningar. När man började använda datorn blev det e-learning (elektroniskt lärande), vi har också kallat det ”distribuerat lärande”, ”flexibelt lärande”, distansutbildning med mera. Men frågan är ju om det verkligen finns flera olika läranden? Datorn används i princip alla utbildningar så vi kanske inte behöver dessa begrepp längre.

Däremot finns det olika teknologier. Detta är dessa som vi arbetar med i utbildningen. Teknik i utbildningen minskar avståndet mellan människorna. Kursmaterial och kommunikation distribueras via vår kursplattform, vårt e-mötessystem och annan teknik.

Att kunna koppla samman teknik för att underlätta lärandeprocesser är en ganska ny kunskap som lärare behöver. I grunden handlar det om att ha både kunskap om lärande och teknik och hur dessa två samspelar, det är detta vi på Lärstödscentrum arbetar med.

Efter att ha varit på Fronterkonferensen och lyssnat och pratat med andra som arbetar med detta märker vi att Räddningsverkets utbildningar har kommit långt i detta område.

Lärandeteknologier

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: