Nätverket för digitala lärresurser – webbsändning

CFLDet är bra att man kan vara med på seminarier med hjälp av sin dator. Det är inte alltid man har tid och lust att delta fysiskt. Imorgon anordnar CFL ett seminarium om Lärande 2.0, den sociala webben.

Tid: onsdag den 26 september, kl 13.00-16.30

Du kan se det direkt här eller via CFL-hemsidan.

Höstens första nätverksträff har temat den deltagande och sociala webben. Föreläsningar och diskussioner fokuserar runt hur dessa utvecklingstrender kan sätta avtryck i skola och lärande.

Inledningsvis håller Hanna Jonsson från Metamatrix en genomgång runt trender och utveckling av webben i allmänhet, samt tar upp kopplingar till lärande och kunskapssyn.

De tre övriga talarna till denna träff har olika infallsvinklar till temat. Hanna Johansson är skolbibliotekarie och kommer att ge sina personliga reflektioner och dela med sig av erfarenheter runt användandet av wiki i skolan. Dagens föreläsning belyser bland annat vilka möjligheter som kan öppnas för lärande, men tar även upp behov av källkritiskt tänkande.

Stefan Johansson och Maria Johansson från nätverket SIP talar runt ämnet ”Att ha ett digitalt förhållningssätt i lärandesituationer” utifrån ett ungdomsperspektiv. De kommer även att göra en djupdykning i det pågående projektet ”Second Life – en ny utbildningsvärld”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: