Adobe Connect som e-mötessystem

Under ett par månader har vi tittat på olika verktyg för att hålla e-möten. Nu har vi bestämt oss och valt Adobe Connect Pro. Jobbar du med utbildning eller studerar någon av Räddningsverkets utbildningar kan du börja använda detta redan idag.

Fördelen med detta system är enkelheten, det krävs inga installationer och e-mötet sker på en webbsida på din egen dator där du kan

 • dela och presentera dokument
 • Dela skrivbord
 • se dina kamrater (kräver webbkamera)
 • höra och prata (kräver headset)
 • chatta
 • Spela in föreläsningar och möten mm.

Adobe connect 1

Verktyget är Flash-baserat vilket innebär att du behöver Adobe Flash installerat på datorn (finns i 97 % av alla pc, kan du se en video på YouTube har du Flash).

Vi kommer att börja implementera systemet inom två veckor. Det kommer vi att göra genom att visa systemet på skolorna och CRS. Men redan nu kan du börja använda systemet. Främst ser vi detta som en ersättning eller komplement till videokonferensen. Fördelen här är att du snabbt, enkelt och överskådligt delar dokument, det är också enkelt att bjuda in externa deltagare eftersom det enda som krävs för att vara med är en dator med internetuppkoppling.

Vi har också köpt in 60 webbkameror som kommer att skickas till skolorna. Vill du börja använda detta verktyg i din utbildning, arbetsgrupper eller för dina projekt – hör av dig till oss eller skriv en kommentar. Vi kommer att gå ut med mer information och visa systemet inom kort.

Connect på laptop

Andra som använder detta är bland annat Åbo Akademi, Umeå Universitet, Penn State University

Annonser

3 Responses to Adobe Connect som e-mötessystem

 1. Anders Kimfors skriver:

  Hej!
  Det låter mycket intressant. Enkelhet och användarvänligt.
  Jag är intresserad av att lära mer och kanske få möjlighet till att prova. Jag förutsätter att det finns en svensk version!
  Verkar vara ett verktyg som skulle funka inom vår organsiaton RTJ Storgöteborg.
  Skicka gärna mer inf.

  Hoppas att Cursnet blir tillgängligt för hela RTJ Sverige, inte bara dom som är inskrivna på en kurs.
  Jag läser era nyhetsbrev och ni levererar många nya och intressanta articlar. Fortsätt så. Personligen kanske jag inte orkar eller kan använda allt men det beror enbart på mig. Men som ni förmedlar, ”Shíft Happends”.
  Ps Hälsa Håkan Lilja ds

 2. […] kommer det att vara en del föreläsningar och grupparbeten i vårt nyinköpta e-mötessystem från Adobe Connect. Detta innebär att vi träffas via webbkamera och mikrofon över nätet och kan både se och höra […]

 3. […] ledde vi förra året projektet ”e-möten”. Det resulterade bland annat att vi upphandlade Adobe Connect och lärde oss mycket om webbaserade e-mötessystem. Detta system används idag främst inom […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: