Läs nya numret av Sirenen!

Sirenen Juni

Nu är nya numret av Sirenen ute. Här kan du ladda ner den som PDF. Där kan man bland annat läsa om ”Räddningsverket har tagit fram distansutbildningen ”IVPA – i väntan på ambulans (s 25)” som vi skrivit om tidigare.

Det står också mycket om distansutbildningen och vad som kommer att hända om utredningsförlaget att lägga ner två skolor går igenom. Stefan Lundqvist, chef för Räddningsverkets utbildningsorganisation ser distansutbildningen som ett alternativ för att smo-are som är kvar i systemet kan gå klart (s 4). Anders Hermansson anser ”att distansutbildning tveklöst kommer mer och mer och att det ger ökade möjligheter för alla i hela landet att skaffa den utbildning man vill ha (s 6).

Sirenen själva kommer med ett eget uttalande om distansutbildning ”De som jobbar med utbildning säger att distansutbildning kräver både mer pengar och lärare (s 6)”. Det finns inga belägg för att det skulle vara så, generellt är bra utbildning dyrare och dålig utbildning billigare (färre lärartimmar osv). Men det är inget specifikt för distansutbildning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: