IVPA på Brand 2007

niclaz1.jpg Niclaz Adolphsson presenterade den nya webbaserade IVPA-kursen vilken vi tagit fram. Responsen var bra och intresset av denna verksamhet verkar bara öka ute i landet. Vad det skall heta verkar också vara en fråga som är viktig och en ensning av namnet ökar naturligtvis möjligheten för ”kunden” eller den drabbade att veta vad det är för verksamhet. På vissa ställen heter det sjukvårdslarm och på andra IVPA.

”IVPR” var också ett nytt bergrepp som myntades av Räddningsverkets Anders Axelsson. I Väntan På Räddningstjänst. Är det så att det finns andra i samhället som kan snabbt hjälpa en drabbad innan räddningstjänsten är på plats? Kan vaktbolag, hemtjästen, etc ha en handbrandsläckare i sin bil snabbt gripbar?

Kursen är helt webbaserad och på distans och består av olika digitala resurser som filmer, bilder, text, tester mm. Kursen kommer att erbjudas till intresserade i vår kursplattform CuRSnet.

Annonser

One Response to IVPA på Brand 2007

  1. […] Nu är nya numret av Sirenen ute. Här kan du ladda ner den som PDF. Där kan man bland annat läsa om ”Räddningsverket har tagit fram distansutbildningen ”IVPA – i väntan på ambulans (s 25)” som vi skrivit om tidigare. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: