Multimediabyrån – material och mediapedagogik

Multimediabyrån
För dig som är intresserad av lära dig mer om hur man kan använda IT i skolan tipsar vi om multimediabyrån (som dessutom fick nytt utseende nyligen). Här finns massor av bra resurser, både kurser hur du skapar material och mycket bra material som filmer, bilder, ljud som du kan använda fritt.

”Medierna har stor betydelse för hur vi ser på företeelser omkring oss. Undervisning kring medier får därför inte bara ses som ett eget kunskapsområde, utan som ett förhållningssätt som måste beaktas i relation till allt arbete i skolan. Mediearbetet bör utnyttjas för att ge inspiration och vara ett led i elevernas lärande och utveckling. Det är i hög grad via medierna som vi bildar oss vår uppfattning om världen – om oss själva och om den kultur vi lever i. Att reflektera kring medier och kring mediernas innehåll och framställningssätt blir därmed ett viktigt led i att skapa en medvetenhet om mediernas roll och utveckla ett källkritiskt förhållningssätt”.

Webbplatsen är skapad av Myndigheten för skolutveckling och riktar sig främst till skolan och förskolan. Men nivån är rätt hög och de flesta borde kunna hitta något intressant. Vi på Lärstödscentrum använder också detta material, både för att lära oss mer och ”IT-pedagogik” och för att hitta bilder, ljud och filmer i våra produktioner.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: