Fler söker Räddningsverkets utbildning Skydd mot olyckor och fler läser på distans

”De senaste åren har antalet ansökningar minskat till Räddningsverkets tvååriga utbildning i Skydd mot olyckor. Men nu är trenden bruten – 1 043 personer har sökt för att komma in i höst och det är 120 fler än för ett år sedan.

Det finns flera anledningar till att intresset ökar nu… … De som nu sökt utbildningen kommer att få svara på en enkät där vi vill veta varför de sökte… … Det ska bli intressant att ta del av svaren. Vi vill bland annat ta reda på om tv-serien Livräddarna har haft någon inverkan, fortsätter Stefan Lundqvist”.

Det är mycket positivt att det är så många som söker Räddningsverkets utbildning ”Skydd mot olyckor”. Men det kanske inte är lika bra om huvudanledningen att de söker är att ha sett en något friserad (LSC´s anm.) dokumentär om brandmannens arbetssituation. Som komplement till detta tipsar vi Räddningsverket att också utgå ifrån studenternas behov och livssituation där Lärstödscentrum rekommenderar Högskoleverket och SCB:s senaste statistik om antalet studerande på högskolan.

”Samtidigt som det totala antalet studenter på högskolan minskat två läsår i rad, är det alltfler som väljer distansstudier. Det visar nya siffror från Högskoleverket och SCB.

Antalet distansstudenter har tredubblats sedan läsåret 1996/97. Läsåret 2005/06 läste över 82 000 studenter i distansutbildning, vilket innebär att mer än var femte student nu läser på distans”

Läs mer på högskoleverket och LearningNet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: