Lärstödscentrum besöker Polisen och Lärarhögskolan

logotyp1.gif

På torsdag åker vi till Sörentorp i norra Stockholm för att träffa polisens motsvarighet till oss för att diskutera vårt arbete med SMO distans och få inspiration. Anledningen är att Polisen har bedrivit sin distansutbildning ett par år (läs mer). Vissa delar av deras utbildning hålls på Polishögskolan i Sörentorp eller vid universiteten i Umeå och Växjö. Studenterna är också knutna till en polismyndighet, där en del praktiska övningar genomförs under handledning av lärare/poliser. körutbildningar hålls på Polishögskolan i Sörentorp.

På vissa orter kan man läsa via ett lärcentra där det finns andra studerande, vägledning, lokaler och tekniska funktioner som datorer, webbkonferens, vissa tentamensmöjligheter osv. Polisens klasser delas in i basgrupper utifrån studenternas geografiska placering.

På fredag träffar vi också personal på Lärum vid lärarhögskolan i Stockholm. De har integrerat IT-stöd, bibliotek, medieverkstad och studieplatser på ett och samma ställe. De arbetar också med ett spännande projekt som de kallar ”framtidens klassrum”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: