SMO-distans

Räddningsinsats Under 2008 skall SRV komplettera sitt utbildningsutbud genom att erbjuda SMO som distansutbildning på helfart. Ett av syftena med detta är att säkerställa för nuvarande smo-studenter att slutföra sina studier vid en omställning inom SRV.

Dock skall delar av utbildningen, då främst delar av räddningskurserna fortfarande genomföras som skolbunden utbildning på grund av det stora inslaget av praktik. Arbetet med att anpassa utbildningen till distansform skall genomföras under 2007.

Lärstödscentrum har fått detta uppdrag att under 2007 tillsammans med lärare från skolorna anpassa alla delkurser i utbildningen ”Skydd mot olyckor” till distans. Upplägget av utbildningen är för närvarande i planeringsstadiet, men kurserna kommer att delas in ett antal studieenheter där varje studieenhet (SE) i sin tur består av föreläsningar, litteraturstudier, studieuppgifter, examinationer, etc. Kurserna integreras ej i varandra utan läses separat kurs för kurs, vilket öppnar för att erbjuda enskilda kurser/studieenheter.

Annonser

3 Responses to SMO-distans

  1. […] att utveckla utbildningen för skydd mot olyckor (smo) på distans fortsätter som vi skrivit om tidigare. Just nu arbetas det med […]

  2. Staffan Humlebo skriver:

    Jag lånade den käcka bilden för en ppt-presentation? Gick det bra det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: