Möte på webben

Detta är ett exempel på ett e-mötessystemLärstödscentrum driver just nu ett projekt som syftar till att kunna mötas på webben via sin egen dator. Det som behövs är en mikrofon, en internetuppkoppling och webbkamera om man vill kunna se varandra.

E-möten bygger på personlig kommunikation i realtid från egen dator med en eller flera deltagare i ett gruppmöte över Internet. Ett e-möte kan innebära samtidig sändning och mottagning av video, ljud, delad arbetsyta (whiteboard), chatt och möjlighet att visa och dela innehåll från egen dator. Bygger på möjligheten till distansbaserad verbal dialog, kommunikation, interaktion och reflektion i samarbete.

Möten med hjälp av webkamera i virtuella klassrum ger möjlighet till handledning av studenter och, arbets- och projektmöten av olika slag, samt för distansundervisning.

Annonser

2 Responses to Möte på webben

  1. […] länge arbetar vi vidare med vårt e-mötessystem där man möts med webbkameror och delar och arbetar tillsammans med dokument. Vilket genomslag […]

  2. […] Räddningsverket (där Räddningsverkets utbildningar drivs) ledde vi förra året projektet ”e-möten”. Det resulterade bland annat att vi upphandlade Adobe Connect och lärde oss mycket om […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: